26 Temmuz 2012 Perşembe

Yol veren ince imparatorluk efendisi...


Konuma sokuo olmayın...


Acemi aşığın kezbanla imtihanı!

Her Türk erkeğinin başına gelen mevzuları fazlasıyla yaşamış biri olarak içimdekileri dökeyim, kezbanlara olan nefretimi kusayım istedim. İlişkimin bitmesinin ardından 4-5 ay geçmiş olduktan sonra. Ekşide okuduklarım sayesinde bu derdin sadece benim başımda olmadığımı anladım, içim bir nebze de olsa rahat etti denebilir. Şimdi olayların akışı içinde kezban hunterlığı yapalım bakalım.

 İçinde bulunulan durum ve koşullar: Kezban ile bir akraba tarafından zorla tanıştırılacaktır. Bu sebeple kezbanın kezban olduğu bilinmez. Referansı sağlam olduğu için güvenilir. Bunun yanı sıra 20li yaşlarının başlarında henüz adam gibi bir ilişki yaşamamış. İnternet ile kafayı yediği için asosyal modda takılan bendeniz hem çekinmekte, hem istemem yan cebime koy diyerek bir kız arkadaşa sahip olma hevesiyle yanıp tutuşmaktaydım.

Olaylar: İlişkiye başladığımız ilk 1-2 buluşmadan hemen sonra telefondan EVLİLİK için tarih bakmaya başlayan kişi kezbanın ta en önde gidenidir, bayrak taşıyanıdır ama anlayana. O an ilişki heyecanı içinde bakar kör şeklinde aşık olan bendeniz, nasıl olsa olmaz, şakadır, yarın ne olacağı belli değil gibi fikirler içinde olan er kişi pek takmaz. İleride başını yakacaktır bu rahatlığı, tecrübesizliği.

Er kişi bir dönem kız arkadaşını tanıma, baş başa vakit geçirme, çiçek böcek muhabbetleri yapma peşindedir. Kezban ise arkadaşlarını, kuzenlerini size tanıştırıp ileride hadi evlenmiyor musunuz? Söz, nişan yok mu? Baskısı kurmak için alt yapı çalışmaları yapmaktadır. Ve bir süre sonra henüz ilişkinin çok çok başı olmasına rağmen psikolojik savaşı başlatmıştır. Kezban kişisi eski nişanlı, aile, kıl yün yumak işlerini birbirine düğümleyip "beni istemeye gelecekler", "annem sözlenin yada ayrılın diyor" diye, er kişiyi ketenpereye getirmeye çalışmakta, başarılı da olmakta. Er kişi gözyaşlarını sicim gibi akıtmakta, ne yapsam ne etsem diye düşünmekten iştahtan kesilmiş, 1-2 ay içinde 8-10 kilo verip verem hastalarına dönmüştür.

Er kişi ilişkinin hiç bir evresini arkadaşlarına anlatmaz, özel kalması konusunda hassas davranır. Geçmişteki başarısız girişimler sebep bendenizin arkadaşları, kızın daha elini tuttuğundan bile şüphe duyarken. Kezban bütün arkadaşlarına, (ki bu kişiler de profesyonel kezbandır) anlatmakta, ilişkinin yol haritası kapalı kapılar ardında onlarla birlikte çizmektedir.

Eski nişanlıya inat olsun diye bir an evvel sözlenelim diye tutturan kezban sebep er kişi aileyi karşısına alma derecesine gelmiş. Aileden bu ne acele oğlum vetosu yemiştir. Kezban kişisi bu durum karşısında yalanın dolanın dozunu arttırmış. Babam beni evden kovdu, komşuda kaldım, ertesi gün arkadaşımda kaldım, onun ertesi günü kuzenimde kaldım diye yalanını devam ettirmekte. Yalanlarını yüzüne vurunca daha çetrefilli daha çelişkili yalanlar yalanlar söylemekte. Bu yalanlar farkedildikçe sevdicekten soğunur, gözlere inen perdeler hafif hafif kalkar.

İlişki bendeniz için bitmesine biter ama alışkanlık, sevgi, bağlılık bir kaç ay devam eder. Acaba gerçekten beni seviyor muydu? Sevdiği için bir an önce sözlenmek mi istiyordu? gibi sorular içten içe kemirir durur. Taa ki kezban koşa koşa başka kollara sarılıp, nişanlanıcam triplerine girinceye kadar. Bunun haricinde cinsellik, giyim kuşam, futbol, konuşma tarzı, davranış şekillerine girmiyorum bile bir çoğu zaten  http://kezbanhunter.blogspot.com/p/kezbana-giris-101.html adresinden okunabilir....

24 Temmuz 2012 Salı

Yazar Alımı

Merhaba Sevgili Dostlar,

Son günlerde işlerimin yoğunluğundan dolayı pek ava çıkamıyorum, fikir ve kezban paylaşmak isteyen arkadaşların kezbanhunter@gmail.com adresine mail atması ve hangi mail adresi ile yazar olmak istediğini belirtmesi yeterlidir. Toplam 20 davetiye göndereceğim.

kezbansız günler dilerim.

Saygılarımla
kezbanhunter