22 Haziran 2012 Cuma

asabi

Sizlerden Gelen Paylaşımlar




ilişki ve maddiyat


İlişki nedir? maddiyat hırsı nedir? Bloğu açtığımdan beri bu konular üzerine bir çok eleştiri, hakaret ve küfürlü mailler aldım. Bu mailleri atanları az çok tahmin edebiliyorsunuz.

Kezbanların birinci öncelliği "kimisi açık açık belirtirken kimisi üstü kapalı ima etse de" maddiyat hırsıdır. Bunu, evleneceği erkek için istemedikleri gün gibi ortadadır, yani "sevgilim paran var doya doya harca, beni boşver" diyen bir kezban yeryüzünde yoktur. Önce bu bilinmelidir.

İçten pazarlıklı, kurnaz ve ikiyüzlü kezbanlar, kamiller ile evlendiğinde hayatlarında, maddiyat hırsı, açgözlülük ve hilekarlık genelde eksik olmaz.

Maddiyat hırsı asla kalıcı bir doyumu bulamaz, aslında maddiyat temelli bir evlilik tiyatrosunda  asıl siki tutan kamillerdir. Uyanık kezban, sigorta kapsamında bir de çocuk dünyaya getirdiğinde iş işten, can tenden çoktan geçmiş olur. Kamiller, para ve mallarını sunarak kezbanı satın almıştır, peki ilişkinin sürekliliği ne olacak? Söyleyeyim, it gibi daha çok para kazanmak için çalışacak ve kezbanın bitmek tükenmek bilmeyen maddi hırslarını karşılayacaksınız, ola ki karşılayamadınız? İşte o zaman "anamın evinde elim sıcak sudan soğuk suya girmiyordu, hayatım ne hale geldi, mutlu değilim, millet tatil yapıyor avrupa geziyor, fakirsin, eziksin, bi boku beceremedin" laflarını YUTARSIN!

Neden mi? Çünkü maddi kudretini sundun ve o aldı! Olay bu kadar basit..

İlişki ve maddi hırs, bu ikisi nasıl bir araya gelebilir?

Birisi çok acımasız, hırslı, açgözlü, çıkarcı ve en önemlisi işin içine para girmiş. Diğeri ise, çok farklı bir süreç, sevgi, saygı, esneklik, uyum, kendini yadsıma, mutlu yaşamak var. En önemlisi, insani değerler ve kendini silen bir şevkat var, egemenlikten ve sahiplikten kendini arındırmış bir tutum var. Bu ikisi nasıl bir araya gelebilir?









   

   

Paylaşımlar

Sizlerden Gelen Paylaşımlar


Gönderen : Hilal

Kocasının sözünü dinleyen...

mutlaka olcak



17 Haziran 2012 Pazar

anladınızmı...



hırslı olmalı


Bir çok profilde erkeğin "hırslı olması" istenmektedir, bir kaç istisna olsa da, genelde istenilen maddi gücün korunması veya daha çok büyütülmesidir. Tabi ki, kezbanımız için...

Peki hırslı olmak nedir? Ait olduğunuz toplum, sizin gece gündüz ve ömrünüzün sonuna kadar çalışıp didinmenizi ister. Hayatlarınız patrondan emir almak, birisinin altında çalışmak, aşağılanmak, yönetilmek ve küçümsenmek üzere şekillenir ve genellikle bu saçma yarışta daha iyi konum ve kariyer, daha çok para, daha çok başarı, daha çok çocuk, daha güzel perdeler, daha güzel araba, daha güzel çamaşır makinesi, daha güzel tek taş,  daha güzel salon takımı olarak size geri döner. Hırs arttıkça, daha çok aşırı tüketim ve ihtiyacınız olmayan şeyleri de satın almaya sevk eden duygular artar. Sonucunda yalnız, düzenbaz, hileci, açgözlü, dedikoducu, kıskanç, yarışmacı, yalancı, kinci, diğer insanları çekemeyen bir kişi olursunuz.

Kezbanlar sizin hep hırslı olmanızı ister, bunu görüyorsunuz değil mi? bitmek bilmeyen isteklerinin altında yatan tuzakları da görüyorsunuz eminim. Onlar kendilerini doyurmak için hep başkalarını kullanmak istediler.

Tüm bunları görmeye başladığınızda, yani hırsın yanlışlığını, çirkinliğini, nedenlerini ve sonuçlarını sözde değil gerçekte fark ettiğinizde duyarlılığınız artar, onun ne kadar kötü bir zehir olduğunu anladığınız an zihniniz keskinleşmeye ve gerçekleri daha net görmeye başlarsınız.

Zeki bir insanın, konum elde etmek, yarış atı gibi yarışmak ve daha fazla maaş için patrona yalakalık yapmaya ihtiyacı yoktur. Yalnızca geçimini sağlamakla ilgilenir ve verimli bir şekilde çalışır. Bu sebeple yetkindir, enerjisi vardır, kendisini, incelemeye, okumaya, doğaya, dünyanın güzelliklerine ve araştırmaya verir. Nasıl ve ne şekilde mutlu olacaksa, o şekilde YAŞAMAYA başlar. Toplumun zorla dikte ettiği şeylerden ve kurallardan özgürdür. Kezbanların bitmek tükenmek bilmeyen saçma isteklerine karşı sorumluluğu yoktur, üretme, keşfetme ve hayatın güzelliklerini yaşama enerjisi tamdır.

Hepinize, özellikle bu bloğu takip eden genç arkadaşlarıma kezbansız bir ömür geçirmelerini dilerim.

kezbanhunter






dünyanın merkezine beni koyacak yapacak yapmalı




Bazen çalışan daha çok gezen