23 Mayıs 2012 Çarşamba

Facebook Oyunları ve Kezban

Muhteşem ikilidir, bir çok kezbanın profilinde "günüm facede okey ve çiftlik oynamakla geçiyor" ibareleri azımsanmayacak kadar çok olduğunu farkettim. Gelen oyun ve hediye isteklerini zaten facebook kullanıyorsanız görüyorsunuzdur.

Oyunlar zevklidir, lakin sabahtan akşama kadar bu oyunları oynayan kezbanlara iki çift lafım var;

Profilinizden, kültür, sanat, edebiyat, tarih gibi konulardan bi haber olduğunuz anlaşılıyor, bu yetmezmiş gibi aradığınız kişilerin özellikleri kısmına

"zeki olsn, kültürlü olsn, üni mezunu olsn"

yazıyorsun. Zeki ve kültürlü adam ile bu konular ve dünya hakkında konuşabilecek, ayrıca ortak eşduyum yakalayabilecek misin? Hiç bunu düşündün mü?

Aslında bırak aradığın kişiyi, bu dünyada yaşayan bir insan bir bireysin sen, hiç mi merak etmedin dünyada neler olup bitiyor? Elinin altında internet denen sonsuz bir bilgi hazinesi var, wikipedia denen büyük bir ansiklopedi var, her konu hakkında rahatlıkla erişebileceğin bir çok kaynak var. Yaşadığın coğrafyada ve tarihte neler olmuş, kimler yaşamış, neler hissedilmiş hiç mi merak etmiyorsun?

En basitinden facebook çiftliğinde ektiğin domatesin bir meyva olduğunu ve eskiden pek çok avrupalının "aşk elması" dediğini çünkü insanları romantik yaptığına inandıklarını biliyor muydun?

Şimdi "bu bilgi bnm ne isime yrar slk?" dediğini duyar gibiyim kezban, bu sorunun cevabını ben sana verebilirim, ama sorduğun sorunun yanıtını kendin bulman daha güzel değil mi?

kezban hunter

20 yorum:

  1. biraz evrilmisleri sözlüklere kaydoluyor.bak en azından bi gelişme cabası var

    YanıtlaSil
  2. bazen düşünüyorum cehalet mutluluk hakkaten, sorsan bunlara dünyanın en mutlu insanlarıdır yazılarından belli zaten zengin ve sömürülecek koca bulma dertleri var sadece. eğitim aldıkça, okudukça ve bilgilendikçe insan her şeyi düşünür oluyor ve bakış açısı geliştikçe, tek boyutlu düşünmedikçe insan stresli ve mutsuz olabiliyor, dünyanın herhangi bir yerinde yapılan haksızlığa kafa yorarken buluyorsun kendini. Gülme eylemi mesela seviye arttıkça her şeye gülemeyebiliyorsun, her şeyde kalite arıyorsun; ama güzel bir şeye sahip oluyorsun samimiyet; zaten samimiyetin olmadığı, yapmacık her şey bu dünyayı daha çekilmez hale getiriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana kesinlikle katılıyorum.Şu facebook denen yapı,içinde olup bitenler ve bizim milletin bunu kullanış biçimi o kadar samimiyetsiz ve yapmacık geliyor ki anlatamam.Ergenler hadi yine önüne ne konursa ordan yiyor,birbirlerine bakarak köreliyorlar da,koca koca 25-30 yaşındaki adamlar kadınlar ilkokul seviyesindeki muhabbetleriyle,yapmacık tavırlarıyla tiksindiriyor insanı hayattan soğutuyorlar.30 sene boşa yaşamışsınız demek istiyorum şimdiye kadar ne kattın kendine be allahın cahili demek istiyorum diyemiyorum boğazımda kalıyor ondan sonra alınıp küsüyorlar.Birde insanlara tepeden bakmakla suçlanıyorsun.Eee sende bu kadar aşağıda durma o zaman demek istiyorum yine diyemiyorum.Sırf bu insanları görmemek için facebook'a girmiyorum çünkü sinirlerim tepeme çıkıyor.

      Sil
  3. kezban, interneti, facebook profiline gittiği yerlerde çektiği saçma sapan fotoğrafları koymak, başkalarının fotoğraflarına yorum yapmak, o an nerede olduğunu facebook'ta paylaşmak, oradan buradan aldığı, belki kendisinin bile inanmadığı aforizmalar paylaşmak, facebook'ta beğenilme, ilgi görme çabasına girmek için kullanır. her gün facebook başında saatlerini geçirir. ayrıca bol bol ego mastürbasyonunun yapıldığı facebook sitesine her gün girip saatlerini boşu boşuna orada geçiren insan salozdur, başkalarının hayatını yaşıyordur.

    YanıtlaSil
  4. dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama, bilimcilerin, yani üniversitelerde akademisyenlerin çoğu facebook kullanmıyor. facebook hesabı olanlar da sadece meraktan olsa gerek hesap açmış, çok az ya da hiç paylaşımı olmayan ve çok az arkadaşı olan insanlar. acaba niye bilimcilerin çoğunun facebook hesabı yok?

    burada bilimci derken, sadece üniversitelerdeki akademisyenleri değil, özel sektörde araştırmalar yapan, çalışan insanları da kastediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çünkü akademi içerisinde de öyle bir trend oluşmuş durumda, yani kendini çoğunluğun dışında görme, toplumla dikey ilişki kurma ve kendini diğerlerinden ayırma durumu olarak bu ortaya çıkıyor. Nasıl ki kezban gösterişli ürünler ile tüketim ile kendini ayırmaya çalışıyorsa, aynı mekanizma "bilimci" insanlarda da kendini bu şekilde gösteriyor yani çoğunluğun yaptığı şeyleri yapmama ve mümkünse sanal veya gerçek o ortamlarda bulunmama.

      facebook bence bir biliminsanının mutlaka bulunması gereken bir ortamdır. tabi oradaki pozisyonu ormana girmiş bir zoolog gibi de olmamalıdır. ben biliminsanlarının hayatın içinde olması gerektiğine inanıyorum, aksi halde bilim havaya üfürülmüş kopyala yapıştır sözlerden ibaret kalıyor.buna da ben "fildişi kulesi sendromu" diyorum.hayırlı olsun.

      Sil
  5. yalnız birşey söyleyeceğim buradaki erkeklerde daih tüm erkekler apaçiler olsun kamiller olsun şakir olsun biraz bile kilolu kadına tahammül edemiyorlar yazmadıkları hakaret benzetme kalmıyor ayı bidon kamyon tanker allah ne verdiyse erkekler victoria secret ölçülerinde kadın ararken bu gerzek kızların da saçlarını sarı maşalı yapıp yapıp minilerle arabalı bir yetmezmiş gibi kültürlü adam aramaları normal değil mi ? evet ben kadınım ama lütfen bunları söylediğim için kezban demeyin sadece bu çelişki ben rahatsız ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aramıza hoşgeldin, birkaç saate kadar hakkında "genç kezbanlar rahatsız" tarzı yorumlara şahit olacaksın :D. Buradaki bazı Kamiller bu tarz yorumlara müsamaha göstermez :D.

      Burası bir Kezban blog'u ve burada Kamil lafı geçemez!

      Gariplerimin haberi yok Kezban Kamil'den ayrı yorumlanamaz :D.

      Sil
    2. @optimus ben buradaki kişilerin açıkça kamil ya da apaçi olduğunu düşünmüyorum senin aksine çok zekice ve komik bir sürü yorum okudum hatta kilo ilgili olanlar da gayet seviyesiz olmakla beraber belki de bu yüzden çok matrak ama bu zaten kökten ezik yaratıklarında sadece düzgün fizikleri olduğu için dünyayı vajinalarıyla yönetebileceklerini düşünmelerinin sebebi de toplumların vücut imge normlarıyla ilgili bakıyor tvye mankenlerin hepsi sadece vücutlarıyla trilyoner adamları götürüyorlar benim ne eksiğim var diyor gariban zaten türkiyede de adam gibi örnek alınacak bir tane mantıklı kadın yok eh

      Sil
    3. Hepsi tabii ki de kamil değildir. Ama hiç kamil yok demek de saflık olur :).

      Sil
  6. oyun oynasınlar, sözüm yok ona ama, sabahtan akşama kadar kalçayı leğen gibi serip , malak gibi yatmak bir süre sonra beyin fonksiyonlarını etkiliyor. düşünememe baş gösteriyor. yazık.. gencecik neslimiz telef oluyor :D

    YanıtlaSil
  7. iyi guzel yazmissin da meyva degil meyve be canim..

    "my job here is done"--captain obvious.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir yanlışlık olmuş.
      onu captain obvius değil gramer nazisi yapıyor.
      işte şimdi
      'my job here is done'-captain obvious

      Sil
    2. Sen de iyi, güzel tespit etmişsin de canım, meyva da olur meyve de. Git bir TDK'ya bak. Boşuna kurmamışlar o kurumu.

      Sil
  8. eee zıt kutuplar birbirini çeker. ayrıca ilişkilerde taraflar birbirinin eksiklerini tamamlarsa daha iyi olur. Mesela çabuk sinirlenen biri kendisine sakin birini bulursa daha iyi olur denge açısından. Dolayısıyla bu cahil kezboşların kendilerine eğitim almış, kültürlü, bilgili adamlar araması normal. Zira bu saydıklarım onlarda yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ''zıt kutuplar birbirini çeker'' diyorsun da ben bir erkeğin zengin bir kızı kafalayıp paracıklarını yeme hayali kurduğunu görmedim bu zamana kadar. hep kızlar zengin erkeklerin peşinden koşuyor. onun da nedeni eksiklerini tamamlamak değil, erkeği sömürmek.

      Sil
    2. uyutulamayan. sen bir şey görmemişsin birader. ne adamlar var zengin kadın avcısı

      Sil
  9. birde oturup emek harcamış odun.
    kız olsaydın kezbanın hası olurdun tatlım.

    YanıtlaSil
  10. facebook konusu aslında çok karışık bir konu. okey oynayan bu kızlar kezbanın önde gidenidir buna eyvallah fakat o kızlardan biri :) (gülücük) yazsa anında beğenen herifler kamil değilse nedir peki?

    dipnot: kamil değilim ve kezbanlardan nefret ediyorum. (zaten nefret etmesem burada işim ne)

    YanıtlaSil