31 Mayıs 2012 Perşembe

para para para

"herşey çok güzel olacak" filminden bir replik, hatırlarsınız

+ kadın parasız erkeği sevmez altan
- yok ya bu mu problem.
+ evet budur, kadın parasız erkeği sevmez.


10 yorum:

  1. Ne yazık ki öyle. Parasız erkek demek asalak demek pek çokları için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O "pek çokları" varya... heh işte onlar haksızlar! :) Haklı olmaları için örnekteki hiç kazanamayan erkeğin buna ek olarak ev işi, çocuk bakımı vb. hiçbir şey yapmaması da gerekiyor. Ayrıca bütün gün köskös oturmalı. Çünkü para kazanamasa bile kadının kazandığını (hayatta kalabilmeleri için en azından kadının kazandığını kabul ediyorum) birlikte harcayıp hayatın tadını çıkartıyorlarsa yine sorun yok. Şimdi örneğimize tekrardan bakalım: çalışmayan, ev işlerine, varsa çocuk bakımına yardım etmeyen, evden çıkmayan birisi muhtemelen DEPRESYONda dır. Ki depresyonun nedeni ilişkinin/kadının kendisi olabilir ki bunu ayrı tutuyorum. Kadın/ilişki dışı bir nedenle depresyondaysa da zaten böyle bir örneği normal kadın erkek ilişkileriyle ilgili olarak kullanmanın manasını göremiyorum? Erkeğe saldırmak?

      Eğer "parasız erkek"ten kastedilen az kazanansa öncelikle bu çok göreceli. Neye göre az? hadi bunu kabul etsek bile düşmanları hatta onu öldüren suikastçinin bile saygı duyduğu Gandhi hayatı boyunca basit yaşamıştı ama kim onun bir asalak olduğunu düşünür veya gerçekten kadınlar Hz.İsa ve Gandhi gibi insanlarla sevip evlenmemiş midir?

      Benim görüşüme göre "paralı erkek" arayan kadın aslında "erkek" değil "para" aramaktadır ki zaten kadın da değil KEZBAN dır.

      Sil
    2. Evet, haksızlar. Erkek evdeki işleri bile yapıyor olsa eğer bir erkek para kazanmıyorsa o erkek "asalaktır" diyen pek çok insan görüyorum. Diyorum ki ama ev işlerini halledecek. Yok, erkek dediğin illa para kazanacak.

      Bu örnekler bir işe yaramaz. Erkeğin para kazanma makinesi olduğunu sanan insanlar için bir erkek para kazanmadığı sürece değersiz. Bunu hem kadınlarda hem de erkeklerde görüyorum.

      Bir erkeğin parası varsa, eşi para kazanmak istemiyorsa bu gayet olağan karşılanıyor. Kimse kınamıyor bu çifti -ki pek çoğumuzun annesi babası bu şekilde değil mi?- ama bir kadının parası varsa ve kocası para kazanmak istemiyorsa illa ki eleştirenler çıkıyor. Saygı duymak yok.

      Sil
    3. Benzer bir ilkel düşünce maalesef doğurganlığını kaybeden veya doğuştan kısır kadınlar için de var. Hatta çocuk doğursa bile erkek çocuk doğurmamışsa kadın sayılmıyorlar.
      Hatta ve hatta biyolojik engeli olmasa da çocuk yapmayı istemeyen/sıcak bakmayan kadınlara neredeyse nefretle bakılıyor.
      işte bu da kadınların "paralı erkek istemesi" örneğinin erkekteki muadili.
      Erkek darphane, kadın kuluçka makinası...

      Sil
    4. kadının çocuk yapmayı istememesinin insanlara garip gelmesi ve kocasının da bunu yadırgamasının sebebi aslında daha çok biyolojik sebeplere dayanır.
      hepimiz bencil genlerimizin kodladığı bir çeşir organik makineyiz ve bu genler sadece kendi varlıklarını sürdüren birer kopyalama kalıbı. amaç gen aktarımı bunu bilinçli olarak benim genlerim devam edecek diye dile getirmesek de çoğumuzun çocuk sevgisinden anladığı kendi çocuğunu büyütmektir. evlatlık çocuk alanlar da genelde ya çocuk sahibi olamayan ya da bir veya iki tane kendi çocuğu olup yine maddi durumu iyi diye bir de evlatlık bakanlardır.
      hepimiz var olmaya devam etmek isteyen genlerin kontrolündeyiz bu yüzden kadın yavrularının akıbeti için en güçlü erkeği seçiyor, hayatta kalma olasılığı en yüksek olan organizmalar oluşsun istiyor, bunun yanında parasnın bol olması da yine bu çocukların hayatta kalması ve genlerin devamı açısından olumlu bir durum ;İ para arama sebebi bile buna dayandırılabilir. erkek de yine genlerinin devamı ve hayatta kalma şansı en yüksek olan yavruları olsun istediğinden, dişiliği belirgin ve annelik içgüdüleri yüksek olan kadınları seçiyor. büyük göğüs olayının çekiciliğini de buna dayandırabilirz kadınsı hatların fazlalığı o dişiyi iyi bir anne adayı yapıyor.
      bu yüzden erkeğin biyolojik doğası yani bilinçli olmayan varoluşsal olmayan yönü kuluçka makinesi olan kadınlardan yana, kadının da hem kendi bilinçli çıkarları hem de biyolojik içgüdüleri zengin, güçlü erkeklerden yana bir tavır sergilemesine sebep olur.

      Sil
    5. Schopenhauer'in ruhu kadın kılığında aramızda dolaşıyor. Kimseye yalakalık etmeyi sevmem ama yalnızca gurur duydum demekle yetineceğim.

      Böyle Türk kadınları da varmış demek (Etrafımızın ne kadar kezbanlarla sarılı olduğunu anlayın lütfen hele ki paralıysak. Varlığınızın farkında bile değiliz). Ben tekrar yola koyuluyorum.

      Sil
  2. Benjamin Franklin de ihya oldu be :D.

    YanıtlaSil
  3. İzle ve kendine gel
    http://inciswf.com/herseyparaamk.swf

    YanıtlaSil
  4. Ulen ne güzel filmdi yaa. Akşam akşam Cem Yılmaz'ın tarakla ıslık çaldığı sahne geldi aklıma. Büyüksün kezbanhunter... Hey gidi...
    http://www.youtube.com/watch?v=uKFkZH0i_CE

    YanıtlaSil
  5. bilenler bilir yüzde yüz doğru bir gerçek

    YanıtlaSil