10 Haziran 2012 Pazar

KENDİNE AİT EVİ OLAN


hayvan postundan kendi imkanlarıyla terlik yapmış



49 yorum:

  1. http://inciswf.com/jtm7s8jd.swf

    YanıtlaSil
  2. Blogu keyifle takip ediyorum ama bu son kadına hak verdim ben biraz. Tamam, kezbanlar dediğiniz gibi para düşkünü ve sevgiyi ikinci plana attıkları için bu kadar aşağılanmayı hak ediyorlar ama abicim, kadın 32 yaşına gelmiş. Bu yaştan sonra "Merhaba, ben işsizim, meteliğe kurşun atıyorum ama senden hoşlandım." diye gelse biri, bu kadın niye dönüp baksın ki? Kurulu düzen istiyor, bu yaşa dek düzen kuramamış bir adamın o düzeni bu saatten sonra kurmasını bekleyecek vakti yok kadının. Zaten aşk/flört aramıyor bence. Evlilik programlarında "Elenktirink alamadım" diyen teyzeler de "Evi, işi olsun." talebinde bulunmuyorlar mı bu sebeple?

    Ha, şu konuda haklısınız, neden o zaman illa biri ile evlenmek istiyor, sevmediği biriyle zaman geçireceğine bekar kalsın. Bu konuda kadınları anlamıyorum ama şu olabilir: yalnızlık Allah'a mahsus, bence gelecekte boş bir eve anahtarla girmekten korkuyor olabilir.

    Bak, şunu anlarım. Kız gençtir, "Zengin koca arıyorum" yazar, "Erkek dediğin beni ve alışveriş masraflarımı taşıyabilmeli." falan yazar, eyvallah. Kezbanın önde gidenidir. Zira belli bir donanımı olmadan donanımlı insan arıyordur, asalak gibi yaşayacaktır.

    Ama kızın belli bir donanımı varsa, "İş sahibiyim, üniversite mezunuyum." yazıyorsa, oraya "Maddi sıkıntısı olmayan birini arıyorum" yazmasa dahi gururlu ve onurlu bir erkek "İşsiz olduğum halde şu hatuna laf atayım, belki tanışırız, beni besler." demez, dememeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. katılıyorum, kadın bu kez dürüstçe kendisini ifade etmiş ve diğer kezbanlar gibi saçma sapan bir türkçe de kullanmamış. sanki bu kezbanlıktan uzakta gibi.
      türk toplum yapısı zaten belli o yaştaki bir kadına herkes evlenmesi yönünde baskı yapar zamanının geçtiğini evde kaldığını söyleyip dururlar ve kadın evlenmeyi düşünmese bile artık düşünmeye başlar yaşlanınca ne yapacağım yalnız mı öleceğim veya menopoza girmeden bir çocuk sahibi olmalıyım diyebilir.
      bu yüzden bu kadının aceleciliğini , bu yaştan sonra flört edelim uzun uzun gezip sonra ayrılalım değil evlenelim demesini anlayabiliyorum her tanışmak isteyenle 1 yıl gezse 40 yaşına gelecek.
      maddi durumu iyi olan birisini istemesi de eğer kendi işi gücü var ve karşısındakinin sırtından geçinmeyi planlamıyor sadece ikimiz de rahat olalım diye düşünüyorsa normal karşılanabilir. diğerleri gibi alış veriş manyağıyım birileri bana para versin ben de gezeyim tozayım harcayayım ama ben çalışmayayım kafasında değil bence bu.

      Sil
    2. bazı şeylerin farkına varamadığınız pek açık,
      "iyi bir işi ve evi olsun"
      isteğinin tam tersi bir argüman ile bu kezbanı savunduğunuzun farkında değil misiniz?
      "işsiz güçsüz veya sokakta yatan bir serseri ile evlenmeli" dediğimizi hatırlamıyorum hiç bir zaman.

      Ayrıca tüm bu istekleri dürüst bir şekilde söylediğinde bu onu kezbanlıktan kurtarıp, melek mi yapıyor?

      Bu kezbanı gören zengin, evi arabası ve mülkleri olan bir adam "dur hele bunu da mal varlığımın içine katayım" demeyecek mi? Kezban ise "oh ne güzel herşeyi var, tek taş bile aldı, evlenirim bununla ömür boyu bana bakar" demeyecek mi?

      aşk bu mudur? sevgi ve şevkat bu mudur?
      adamın işleri bozulduğuna veya evi elden gittiğinde ne olacak peki? garantisi var mı şu kısacık hayatta?

      yazmak istediğim çok şey var, belki sonra. son olarak diyeceğim şey şudur;

      "aşka kurallar koymayın"
      kezbanhunter

      Sil
    3. @01:35 ve rastalıköpek'e katılıyorum. haklı noktalara değinmişler.

      Birini aşkla sevmek, bu duyguyu yaşayabilmek her kula kısmet olmuyor. Hal böyleyken karşılıklı aşkı tadamamış insanların sığındıkları düşüce şudur; aşk geçici kalıcı olan sevgi. Bu durumda mantık evliliği yaklaşımı olan kişiler ne de olsa aşk yerini sevgiye bırakıyor kafasındalar. Ve sevgide tanıdıkça, bir şeyler paylaşdıkça oluşabilecek bir duygu sadece biraz zamana ihtiyaç duyulur. Mantık evliliği denilen şey sadece maddi kaygılar içermez; biyolojik zamanın ve yalnızlığın insanlar için zor bişey olduğunu bilmek vsy bi çok etken çeşitli kriterlere göre er geç evlilik fikrinde birleştirir insanları. ki zaten belli bi yaşa gelmiş kadınlar artık aşık olamayacağı yargısında olduğu için mantık evliliğe doğru yönelirler. Herkes tarafından aşağılanan kezban, genç olduğu halde sırtını eşe dayayıp rahat peşinde koşan olmalı. her kriteri olan kezban değildir. Ki zaten kendi şartlarında birini istemek en doğal hakdır. Misal Kitap okuyorsam, spor yapıyorsam gidip de götü göbeği salmış bi adama saygı duymam, kitap okumayan adamla sohbetim sınırlı kalır ve bana tat vermez gibi.

      bu kadın bence de kezban değil. zira bu ülkede kadın olmak ne demek; bi erkek olarak asla anlayamacağınız nokta. ne kadar empati kurarsanız kurun anlayamazsınız. bi kadının 23'lü yaşlar itibariyle ufaktan çevre tarafından evlilik esprilerine maruz kaldığı bi ülke burası. bu yüzden amacı sadece kendi çıtasında biriyle evlilik isteği olan birilerini de kezban sınıflandırmasına koymak, çözüm odaklı ve anlamaya yönelik olmamak demek ve genellemektir.

      Aşka kurallar koymayın demişsin. Sen hiç çirkin birine gerçekten aşık olmuş bi insan tanıdın mı? Demek ki aşkın ilk kuralı göze hitap etmekmiş. Yani kurallar aslında aşk denen kavramın özünde mevcut. Bana Leyla ile mecnun’un 'sen onu benim gözümden gör' efsanesiyle gelmeyin zira bu tip efsanelere inanacak yaşı geçtim. :)

      şunu da eklim tabi; 30-35 yaşlarında biri eğitimli ise vsy. belli bi düzeni olmuş, hayat şartlarını şekillendirmiştir zaten. evi olsun diye altını çizmesi hoş görünmüyor elbette o ayrı konu.

      _devrim_

      Sil
    4. Ne @01:35 ne de rastalıköpek'e katılmıyorum. Haklı noktalara filan değinmemişler. Adsız sen de pek bir şey anlamamışsın, haybeye ahkam kesmeye çalışıyorsun.
      Tabi ki istediği gibi yaşamak (bu başkalarını sömürerek lüks içinde yaşamak dahi olsa) ya da en azından bunu istediğini ifade etmek herkesin hakkı. Ancak bir kişi bunu gerçekleştirmek için kendisi çabalamak yerine, kendisiyle birlikte olmak karşılığında bunları ona sağlayacak birisini arıyorsa o kişi kendisini satıyordur.
      Benim niyetim kendisini satanları yargılamak da değil. İsteyen kendisini satsın ya da bunu onaylasın. Önemli olan şu: O yazıyı yazan hanımefendi, kendisinin (ve belki de çocuklarının) en temel gereksinimlerini karşılamak için aynı yolu seçmiş başka bir hanımefendiyi aşağılamakta, hatta ona saldırmakta hiçbir mahsur görmeyecektir. İşte bu yüzden kezbandır (ve bence üstelik mide bulandırıcıdır).
      Yoksa isteyen istediği kadar kendini pazarlasın. ;-)
      Bu arada bence, 'gururlu ve onurlu bir erkek "İşsiz olduğum halde şu hatuna laf atayım, belki tanışırız, beni besler." demez, dememeli' derken, aynı şeyi kadın yaptığında gurursuz ve onursuz olmadığını düşünmek de kezbanlıktır bence.

      Sil
  3. Bok var sanki, aman tanışma faslını kısa tutup, apar topar evlenin, aman...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beni tanırsa evlenmekten vazgeçer diye düşündü herhal.

      Sil
    2. bu kezban bildiğin yanıyor, acilen sevişmesi lazım. evlenmeden de sevişemeyenler familyasından olduğundan acilen evlenmesi lazım. tek sorun bu. bi sevişse rahatlar.

      yoksa evlilik fln hikaye. üstüne oturduğu kaplan desenli zımbırtıya ve kaplan desenli terliklere dikkat kess. bildiğin bilinçaltı fışkırması yaşıyor yavruceğiz :(

      Sil
    3. şair burada biyolojik saatinin işlediğini, bir an evvel bir çocuk doğurması gerektiğini söylüyor.

      Sil
  4. O nasıl poz amk.. Hem de mutfak zemininde?!!! puhaha

    YanıtlaSil
  5. Kezbanın zamanı dar. Maddi durumu iyi ve kendine ait evi olan birini bulabilmek için umudu varken işi bitirmek istiyor. Her geçen saniyenin aleyhine işlediğinin farkında.

    YanıtlaSil
  6. ehehhe,

    evde kalmış kezban detected.

    tanıdım bu kezbanı.. bu 20li yaşlarda diyalog kurmak isteyen erkeklere sapık muamelesi yapan, 30 lara gelince de evde kaldım diye gtü tutuşan kezban bu. xdxd

    tez zamanda 50 yaşında bi dede bulursun inşallah. çünkü 30lu yaşlarda maddi problemi olmayan, iyi işi olan adamın seninle işi yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. adam haklı beyler :)

      Sil
    2. sen ne çok kezban tanıyon piçç,şıp diye anlıyosun valla. sonuna kadar da haklısın. ne mezunusun,sosyoloji filan mı? müthiş analizlerin var senin.

      Sil
    3. sosyoloji mi? olsa olsa en çok ''eml'' mezunudur. o da en çok. ben ''örtmen''

      Sil
  7. Post'a uzanıp fotoğraf çekilen kadar onu fotoğraf çeken de suçludur. hiç mi sevmiyorsun ya kızım salak mıyız ne yapıyoruz ne postu, nasıl bir fantazi bu kalk şu çeşmede yüzünü yıka! demesi lazım.

    YanıtlaSil
  8. memintolar da tombiktoymuş xdxdxd

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sutyeni açınca sütlaç gibi dökülür onlar genç, kanma görünüşe.

      Sil
  9. Push Up sutyenle ne kadar dürüst olabilirsin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bamyalı adamların muadili push up'lu gacılar zuhah

      Sil
    2. @21:05 Ne alaka lan? Küçük göğüsü beğenen erkek dolu, ben de dahil. Küçük göğüs bamyalı olmak gibi vahim bir durum değil. Bu push uplı sütyenleri büyük göğüs sevenler için kullanıyorlar bir ton sünger oluyor o sütyenlerde. Oysa küçük göğüs gibisi yok, neyse... bamyalı olmakla kıyaslanamaz, bamyalılık yaşarken ölmektir aq

      Sil
    3. @@21:05 Sütlaç?

      Sil
    4. sütlaç bamya, pörsük :DD

      Sil
    5. @21:28 göğüsde küçük beğeninizin oranı ne panpalar? bir küçük olarak bunu hep merak etmişimdir.
      bi aydınlatıverin be.

      Sil
    6. @11:05 benim için önemli olan küçüklüğü büyüklüğü değil daha çok şekli. bi de vücutla uyumu. mesela yüzücü gibi geniş omzu olanda küçük göğüs çirkin oluyo ya da 1.55 boy var kafam kadar memesi var o da çirkin. orantı önemli yani.

      Sil
    7. @11:05 Yani illa kocaman olmasına gerek yok. Tahta gibi dümdüz olmadığı sürece bence gayet güzel. Ama bamya meme gibi değil, bamyadan kimseye hayır gelmez amk.

      Sil
    8. @12:01, @12:10 sağolun panpalar içimi rahatlattınız. bence de vücutsal orantısı düzgünse küçük olması sıkıntı olmamalı. ayrıca küçük meme geleceğe akıllı yatırımdır.
      bamyaya gelince allah yardımcısı olsun sahibinin, atsan atılmaz satsan satılmaz zor azizim.

      Sil
  10. "Kilolarıma daha fazla engel olamıyorum. Bir... an... önce.... evlenmeliyim!"

    YanıtlaSil
  11. bi söz vardı o aklıma geldi. kadınlar 17 ve sonrasında futbol topu gibidir 22 kişi peinde koşar, 30 undan sonra basket topu gibidir 10 kişi peşinden koşar. 40-50den sonra tenis topu gibidir, herkes birbirine atar. yaşı geçiyor, arkasında kalablık varken vaktini bol bol harcamış. şimdi geçen günlere yanıp geleceği kurtarma peşinde. panik kezban detected

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. adam haklı. vote olsa vote lardım...

      Sil
    2. Bu dediğin evlilik için belki geçerlidir (ki ondan bile emin değim 60 yaşındaki kadınların bile talipleri oluyor bir sürü). Bir kadın kaç yaşında olursa olsun istediği kadar seks yapacak adam bulur. Ama bir erkek ya yakışıklı olacak ya da parası yoksa istediği kadar seks arkadaşı bulmayı geç bir tane kadını bile bulamayabilir amk.

      hasan

      Sil
    3. bu dünyada abazalar var olduğu sürece 80'lik ninenin bile vajinasını kemirmek için sıraya girerler

      Sil
    4. kadınları böyle aşağılama hakkını nereden buluyorsun? sahip olduğun erkeklik organından mı? çok değerli değil lan o,dünyadaki tüm erkek nüfusunda var. ama sadece geri kalmış ülkelerde bu organ çok değerli kabul ediliyor. sen de o zihniyetle,kendini dünyanın sahibi sanarak,kadınlar hakkında asıp-kesiyorsun. bi siktir git. ebleh,karacahil detected...

      Sil
  12. Garip bir çelişki içindeyim. Hali vakti yerinde paralı koca arayan kezbanlara, "yok yea sen kilolusun ki bi kerem" "memelerin sarkmış bacım" "balinadan hallicesin" ya da "kıyafetin olmamış tatlım" şeklinde yorumlarda bulunmak niye?
    Bir kadının karşı cinsle ilişkilerinde maddiyata öncelik vermesi ile, bir erkeğin karşı cinsle ilişkilerinde kiloya,boy posa, kaşa göze değer biçmesi arasında üstü kapalı tuhaf bir anlaşma yok mu ? Eğer böyle ise hor görülen bir davranışı ya da anlayışı eleştirirken, yine hor görülecek başka bir söylem ile dile getirmemek gerekir. Eğer maksat farkındalık yaratmak ise..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dostum, bu blog'un amacı kezbanları deşifre etmek ama ne yazık ki burada yorum yazanlar arasında erkek kezbanlar da var.

      Sil
    2. Adsiz, aklinca hatuna yalakalaniyorsun, sen de erkegin iligi oluyorsun.

      Sil
    3. @16:41 Adsız'ın erkek olduğunu nereden anladın? Erkekse bile, nasıl ki kadınlar kezbanların var olduğunu söyleyebiliyor, erkekler de kamillerin var olduğunu söyleyebilir. Aş bunları, kimse hemcinsi diye salak insanlardan bahsetmeyecek değil.

      adsız'ı bilmiyorum ama ben erkeğim. ve erkek kezbanlarla dalga geçilmesini destekliyorum. kımıl zararlılarıyla dalga geçmek iyidir. ne adım belli ne sanım, hatuna yalakalansam ne yalakalanmasam ne, yorumumu yazarım ve biter. bu arada her erkeğe de potansiyel arayış içinde erkek muamelesi yapmayın.

      Sil
    4. Lanem K, erkeği maddi durum gibi ölçütlerle değerlendiren kadının görünüşüyle yargılanması normaldir, olması gerekendir. Bunda çelişki yok aksine tutarlılık var. Bütün kadınları görünüşüyle yargılayan erkek de elbette hanzodur. Ben isterim ki beyinsizlikleriyle, kişiliksizlikleriyle, kültürsüz bir takoz olmalarıyla eleştirilsinler sadece.

      Sil
  13. mutfak zemini la oturduğu yer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. subliminal mesaj veriyor panpa, mutfak fantazisine açığım diyor. :)

      Sil
  14. bu ne amk tarzanin jane i gibi post most bi de yerlere yatmış yazık la buna

    YanıtlaSil
  15. yaptığım araştırmalara göre bunun donu da leopar desenliymiş :)

    YanıtlaSil
  16. hayır hayvan postu şömine önüne falan konur, amarigan filmlerinde hep böyledir. mutfak tezgahı önüne koyan ilk insan bu kezban.

    YanıtlaSil
  17. Kendine erkek kaplumbağa arıyor. Kendilerine ait evleri var neticede. İkisi birden yaşar kabukta.

    YanıtlaSil
  18. 32 yaşındayım, boğaz manzaralı evim var, maddi sorunum yok ama her akşam bi kadeh iskoç viskisi içmezsem olmaz :(( sırf bu yüzden kaybediyorum.

    YanıtlaSil
  19. yazık biri koltuk versin kızacğıza. taş çeker valla.

    YanıtlaSil
  20. Eğer abla profiline yazsaydı "kitap okumam" diye hak verirdim, o memişkolarla zor okunur aq.

    YanıtlaSil