17 Haziran 2012 Pazar

hırslı olmalı


Bir çok profilde erkeğin "hırslı olması" istenmektedir, bir kaç istisna olsa da, genelde istenilen maddi gücün korunması veya daha çok büyütülmesidir. Tabi ki, kezbanımız için...

Peki hırslı olmak nedir? Ait olduğunuz toplum, sizin gece gündüz ve ömrünüzün sonuna kadar çalışıp didinmenizi ister. Hayatlarınız patrondan emir almak, birisinin altında çalışmak, aşağılanmak, yönetilmek ve küçümsenmek üzere şekillenir ve genellikle bu saçma yarışta daha iyi konum ve kariyer, daha çok para, daha çok başarı, daha çok çocuk, daha güzel perdeler, daha güzel araba, daha güzel çamaşır makinesi, daha güzel tek taş,  daha güzel salon takımı olarak size geri döner. Hırs arttıkça, daha çok aşırı tüketim ve ihtiyacınız olmayan şeyleri de satın almaya sevk eden duygular artar. Sonucunda yalnız, düzenbaz, hileci, açgözlü, dedikoducu, kıskanç, yarışmacı, yalancı, kinci, diğer insanları çekemeyen bir kişi olursunuz.

Kezbanlar sizin hep hırslı olmanızı ister, bunu görüyorsunuz değil mi? bitmek bilmeyen isteklerinin altında yatan tuzakları da görüyorsunuz eminim. Onlar kendilerini doyurmak için hep başkalarını kullanmak istediler.

Tüm bunları görmeye başladığınızda, yani hırsın yanlışlığını, çirkinliğini, nedenlerini ve sonuçlarını sözde değil gerçekte fark ettiğinizde duyarlılığınız artar, onun ne kadar kötü bir zehir olduğunu anladığınız an zihniniz keskinleşmeye ve gerçekleri daha net görmeye başlarsınız.

Zeki bir insanın, konum elde etmek, yarış atı gibi yarışmak ve daha fazla maaş için patrona yalakalık yapmaya ihtiyacı yoktur. Yalnızca geçimini sağlamakla ilgilenir ve verimli bir şekilde çalışır. Bu sebeple yetkindir, enerjisi vardır, kendisini, incelemeye, okumaya, doğaya, dünyanın güzelliklerine ve araştırmaya verir. Nasıl ve ne şekilde mutlu olacaksa, o şekilde YAŞAMAYA başlar. Toplumun zorla dikte ettiği şeylerden ve kurallardan özgürdür. Kezbanların bitmek tükenmek bilmeyen saçma isteklerine karşı sorumluluğu yoktur, üretme, keşfetme ve hayatın güzelliklerini yaşama enerjisi tamdır.

Hepinize, özellikle bu bloğu takip eden genç arkadaşlarıma kezbansız bir ömür geçirmelerini dilerim.

kezbanhunter






16 yorum:

  1. Eee kezbanlar ileride kendilerine şu üç günlük dünyada herşeyi tüketmek için bu çaba niye, gel bir lokma bir hırka oturalım yuvamızda denmesi ihtimaline set çekmeye çalışıyorlar "Hırslı olmalı" kriteriyle.

    Bir nevi hastalık oluşmadan nedenlerini bertaraf etmeyi amaçlayan koruyucu hekimlik kavramı gibi tüketememe, sömürememe ihtimaline karşı "Koruyucu kezbanlık" kavramını geliştirerek o ihtimalin belirmesini bile engellemeye çalışıyorlar.

    Sürdürülebilir kezbanlık için hırslı kamil şart tabii.

    YanıtlaSil
  2. Gerçek ihtiyaçlar ile sahte ihtiyaçlar arasındaki ayrımın ortadan kalktığı tüketim toplumunda kezbanlar tüketim mallarını satın almanın ve bunları sergilemenin toplumsal bir ayrıcalık ve prestij (!) getirdiğine inanır.

    YanıtlaSil
  3. Atarlar demiş ki "kadın eğri sopa gibidir, eğer ona uyarsanız siz de eğrilirsiniz, onu düzeltmeye çalışırsanız kırarsınız."

    İdare etmek lazım.. (bana kezban erkek diyeceklere sevgilerimi yolluyorum şimdiden)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evli detected

      Sil
    2. Lafa bak, kusura bakma bacım ama bu cümle tam bir Kezban cümlesi.

      5 parmağın beşi bir değil. Her erkeğin aynı olmadığı gibi her kadın da aynı değildir.

      Sil
  4. bu yazı yazılır, okuyanlar bir süreliğine
    - dünyayı sadece bir sırt çantasıyla ve sevgilisiyle beş parasız dolaştığını
    - deniz kenarında küçük bir kasabaya yerleşip çiftçilik vb. ile geçindiğini
    - sevgilisiyle beraber aşçılık yaptığı küçük bir lokanta işlettiklerini veya balkan ezgileri çalınan bir cafe açtıklarını
    -sokak müzisyeni olduğunu
    filan hayal eder.
    sonra ertesi gün herkes okuluna, işine doğru yol alırken bu hayallerine tebessüm eder ve yine emekli oluncaya dek erteler.
    çünkü hırs artık bireysel değil toplumsaldır.
    kişinin kendisinin hırssız olmasından bütün toplum rahatsızlık duyar, anlam veremez, hırslara sahip olmamak kariyer ve parayı kırma planları yapmamak aptalca bulunur. normal olan hırsızlıktır artık, kendi hayatından hayallerinden ve başkalarınınkinden çalıp çırparak bu çalınanları yalanlarla değiş tokuş etmektir normal olan.
    hırssızlık toplumda istenmeyen bir duygudur, hırsızlık ise artık normal olandır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sitemizdeki(benimsedim evet) en güzel yazıyı yazmış bence kezbanhunter, hem çok doğru hem de tadında yazmış, yormamış bizi. rastalıköpek de bu güzel yazının üzerine çok yerinde tespitler yapmış bence. çok güzel tespitler yapmış fakat, bence biraz olsun eksiklik var. ben eminim ki, kendini bu dürtülere kaptırmadan da hayatına devam eden, birey olarak kendisini geliştirmek için çalışan, çalıştıkça gelişen, yaşayan ve yaşatan insanlar var. ben buna inanıyorum ve kendimi de böyle bir insan olarak görüyorum.

      her ikinize de bu güzel yazı ve tespitler için teşekkür ederim.

      Sil
  5. resimdeki hunter galiba?

    YanıtlaSil
  6. İhtiyaçlar sınırsızdır teoride. Hırsın da elitliğin de sınırı yok; daha çok ihtiyaç ve daha üst bir elit tabaka her zaman var. Kimisi "volva"ya kimisi de içten bir gülümsemeye ihtiyaç duyar. İnsanları doğru çözümlemek için önemli bir noktadır.

    YanıtlaSil
  7. Tüm emekleriniz için sağolun kezban hunter ekibi olarak...

    YanıtlaSil
  8. Büyüksün hunter...

    YanıtlaSil
  9. hunter bu ülkede kezbansız bir ömür geçiremeyeceğimden korkuyorum, nereye baksam kezban görüyorum :)

    YanıtlaSil
  10. Yazdıklarınızın her kelimesine katılıyorum..
    Maddiyat,güce ve güçlüye tapma,hırs ve toplumun özgür bireye dayattıkları hakkında çok müthiş bir yazı olmuş.
    Hırs iyi birşeymiş gibi lanse edilse de hep, aslında dediğiniz gibi insanı mekanikleştirip açgözlü,aşağılık,kötü bireyler haline getiren bir zehirdir aslında.
    Bu kezbanlar da toplumun boktan yansımaları oldukları için farklı tutum beklenemez zaten;keşke şu yazdıklarınızın bir kelimesini idrak edebilecek kapasitede olsalar ama hiç sanmıyorum..
    Site için ayrıca tebrikler.. Saygılar..

    YanıtlaSil
  11. kezbanhunter'ın yazdıkları, kendi sandığından bile daha doğru.

    çözüm için, üremeden önce hareket etmelisiniz. üremek, kafesin anahtarını mariana çukuruna atmak demektir.

    yol yakınken, kurtulun.

    YanıtlaSil
  12. cok güzel bir yazi olmus, eline saglik. bu dediklerinin farkinda olmak huzurlu bir hayat icin o kadar önemli ki.
    hirs insanda huzur birakmaz, hep daha fazlasini istemesine sebep olur, hic yetinemez. kezban dedigimiz kizlar da bu yüzden hic bir zaman mutlu olamaz ve mutlu da edemezler.

    YanıtlaSil
  13. kezbanların siyasi görüşü kapitalizm değilse bende başka bişey bilmiyorum.

    YanıtlaSil